InfoAid mobiltelefon alkalmazás

InfoAid mobiltelefon alkalmazás

Az InfoAid mobiltelefonos alkalmazás (app) célja a Magyarországra érkező menekültek gyors és hiteles információhoz juttatása saját nyelvükön.

Mi az InfoAid app?

Az InfoAid Andoridos okostelefonokon használható, kicsi, egyszerű és minimális adatforgalommal járó alkalmazás. A feltelepítés után a felhasználó által választott nyelven, üzenetek formájában jeleníti meg a Migration Aid aktivistái által ellenőrzött friss és fontos tudnivalókat.

Az InfoAid app célja a Magyarországra érkező menekültek gyors és hiteles információhoz juttatása saját nyelvükön.

InfoAid app

Az InfoAid használatával tájékoztatást kapnak a menekültek olyan témákban, hogy:

  • milyen szabályok vonatkoznak rájuk
  • hol kaphatnak ellátást vagy mi történik a közlekedésben
  • hogy Magyarországon iható a csapvíz
  • hol és hogyan vegyék meg a vonatjegyeket
  • hol kaphatnak orvosi ellátást
  • hogy gyűjtsék össze maguk után a szemetet
  • hol, mikor és miért kell regisztrálniuk, és hogy ez pontosan mivel jár.

Az információk jelenleg angol, arab, urdu és fárszi nyelven érhetőek el, és szűkíthetők néhány magyar földrajzi régióra. A nyelvek sorát bővíteni fogjuk (pastu), és várjuk ezekre a nyelvekre angolból fordítani tudó önkéntesek jelentkezését is.

Hogyan tudja a menedékkérő telepíteni az alkalmazást?

Az alkalmazást a Google Play-ből lehet telepíteni, jelenleg Android 3.0+ verzióra. Készül az IOS-re telepíthető app is. A telepítéshez termésetesen internetkapcsolat (WiFi) szükséges.

Telepítés QR kóddal

A legegyszerűbb módja a telepítésnek, ha QR kód olvasó alkamazással leolvassa az alábbi képet (ilyen alkalmazás majdnem mindegyik okostelefonfon van): InfoAid app

Telepítés Google Playből

Ha még sincs QR kód olvasó, akkor nyissátok meg telefonon a Google Play alkamazást, és keressetek az InfoAid kifejezésre. Az a megfelelő app, amelyiken a Migration Aid zöld logója van.

A telepítés után ki kell választani a használni kívánt nyelvet, valamint a figyelni kívánt helyszíneket. Innentől kezdve az InfoAid alkalmazásban automatikusan megjelennek a Migration Aid által küldött értesítések.

Fejlesztő: Enys Mones ([email protected])