A Migration Aid és a SzoCsoMa közös gyűjtése Magyarországon mélyszegénységben élő családok számára

MigAid + SzoCsoMa

A magyarországi akut menekültkérdés enyhülésével nagyobb hangsúly tudunk fektetni a Magyarországon élő, segítségre szorulókra.

SzoCsoMa gyűjtés a mélysegénységben élők javára

A magyarországi akut menekültkérdés enyhülésével nagyobb hangsúly tudunk fektetni a Magyarországon élő, segítségre szorulókra. Még a nyáron, a Keleti pályaudvar hőskorszakában figyeltünk fel arra, hogy kétségbeesésében jó pár család elhagyni kényszerül korábbi otthonát, és a teljes létbizonytalanságot választva, Budapestre indul.

Munkánk során számos segélyszervezettel kerültünk kapcsolatba, nagyon sok intézménnyel osztottuk meg a hozzánk került adományokat. A magyar hajléktalanok mellett anyaotthont, fogyatékosokat ellátó intézményt és nehéz helyzetben lévő zsákfalut is igyekeztünk támogatni. Jelenleg a SzoCsoMával alakítottunk ki olyan együttműködést, melynek keretén belül a Migration Aid felvállalta a már hosszabb ideje működő szervezet őszi kampányának meghirdetését. Saját támogatói bázisunk körében hirdetve szeretnénk segíteni a kezdeményezésnek, melynek elsődleges célja a mélyszegénységben élők életszínvonalának növelése, valamint a gyermekek napi szintű élelmezésének megoldása.

Az alábbiakban a SzoCsoMa felhívása olvasható. Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyűjtés helyszíne eltérő, a Migration Aid saját publicitása révén támogatja a kampányt, a szükséges erőforrásokat a SzoCsoMa önkéntesei biztosítják.

A kampányhoz, melyben 2015. október 30. és november 13. között veszünk részt, sok sikert kíván a Migration Aid közössége

“A Szociális Csomagküldő Mozgalom a mélyszegénységben, többnyire szegregáltan élő embereket keresi fel és minden módon segít nekik, főleg csomagküldéssel. Tagunk bárki lehet, aki ilyen csomagot maga küld, vagy tartalmát eljuttatja továbbításra hozzánk. Ezeket az adományokat a legszegényebbeknek továbbítjuk és személyes ismeretséggel érjük el a hiteles elosztást, nem ömlesztetten, kontroll nélkül, nagy tömegben. Ehhez segítség kell, társadalmi összefogás, mivel az élelem beszerzése valóságos megpróbáltatás, akkor, amikor használt ruhanemű beszerzése csekély gonddal jár. Ugyanez a helyzet a tisztálkodó szerekkel, tisztító szerekkel és a gyógyszerrel. Egyszerű patikaszereket nélkülöznek támogatottjaink, így lehetetlen a kisgyerek lázának, a fogfájás, vagy bélfertőzés csillapítása. Az eljuttatás költségeinek támogatásra, valamint alkalmi életkrízis megoldására pénzadományokat is várunk azoktól, akik nem kívánnak az élelmiszer-rendeléssel bajlódni. Köszönet annak, aki vállalt feladatunkban mellénk áll!

SZOCSOMA, Kiss Anikó

Adománylista:

 • tartós élelmiszer:
  • liszt, búzadara, kukoricadara, zabpehely
  • cukor, zsír, olaj
  • vegeta, fűszer, paprika
  • háztartási keksz
  • tészta
  • vákumcsomagolt szalonna, felvágott, sonka, húskonzerv, májkrém
 • csecsemő higiénés csomag (pelenka, törlőkendő, fürdetőkenőcs, popsikrém)
 • női higiénés és tisztálkodási csomag
 • férfi higiénés és tisztálkodási csomag
 • mosószer
 • takarítószer és eszköz
 • üzemanyag-kártya a szállítmány eljuttatásához

A fentieken túl szívesen fogadunk szállítmányozási felajánlást is. Az önkéntes munkába történő bekapcsolódásról Kiss Anikónál tud érdeklődni a 0670 503 0210 számon, illetve a [email protected] címen. Az adományokat Budapesten 1088, a VIII., Múzeum utca 19. szám alatt vesszük át. Amennyiben házhozszállítással rendel számunkra, kérjük, hogy lehetőség szerint a déli órákra, azonban mindenképpen 9 és 16 óra közé legyen szíves időzíteni a kiszállítást. Kérjük, hogy a rendelés visszaigazolását legyen szíves a [email protected] címre is továbbítani.

Raktári kapcsolattartó: Rabel Kristóf 0620 775 2714

Felajánlását megköszönve Kiss Anikó

SzoCsoMa koordinátor” https://www.facebook.com/SZOCSOMA/

SEGITS
szocsoma, mélyszegénység